Nieuws

Op de website zetten we regelmatig nieuwtjes en interessante items, hieronder kan je alle items vinden die op de website hebben gestaan.

22 mei is de volgende regioraad.

Locatie: De Til, gebouw van de Zwervers, Concourslaan 2, Groningen

De agenda vind je hier.

Je kunt je nu inschrijven voor kamptraining 2019. Let op: de data zijn veranderd.

Inschrijven is mogelijk op www.sol.scouting.nl

Sinds 2 april heeft Scouting Nederland nieuwe waarderingstekens ingevoerd voor vrijwilligers.

De Zilveren Wolf, Gouden Edelhert, Gouden Oehoe en Gouden Vos zijn de opvolgers van de gouden, zilveren en bronzen waarderingstekens. Scouting Nederland heeft deze waarderingstekens om haar waardering te laten blijken aan vrijwilligers voor hun jarenlange inzet.

Ga naar De Website voor meer informatie.

Op 1 mei staat de volgende regioraad gepland.

Dit is het moment waarbij de Regio en de groepen samen in gesprek gaan over alles wat speelt binnen Scouting.

Van 10 tot en met 13 mei organiseert regio Groningen weer een kamptraining. Heb jij je al opgegeven? Dit weekend is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens super gezellig, met leuke mensen! Schrijf je dus nu zo snel mogelijk in via SOL! Log in, ga naar "overzichten/links" klik onder "zoeken" op: inschrijven trainingen. Ga daarna op zoek naar de kamptraining van regio Groningen, en schrijf je in!

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft ook impact op Scouting. Welke gevolgen heeft de wetgeving voor het gebruik van persoonsgegevens binnen je groep? Wat verandert er? Wat moet je doen?

Op 2 mei is de halfjaarlijkse Regioraad gepland.

Dit is het moment waarbij de Regio en de groepen gaan samen in gesprek over alle onderwerpen die spelen binnen scouting.

Naast de bestuursleden zijn overige geïnteresseerde kaderleden nadrukkelijk welkom aanwezig te zijn!

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om voor de groepen in regio Noord het aanspreekpunt en aanjager te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!
De Trainingsbrochure 2017-2018 is uit. Je kun hem vinden onder Documenten > Scouting Academy / Trainingen
Help jij mee met Koningsdag met een mooi feest op de JacobaII als afsluiter?

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger, op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij je de mogelijkheid krijgt om in de Regio Groningen betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van de leiding en vrijwilligers?

Vind je het leuk om, samen met de trainers goede trainingen neer te zetten? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou!

Meer informatie? Kijk hier.

De trainingsbrochure voor 2016-2017 is uit. Je kunt de brochure vinden onder Documenten > Scouting Academy / Trainingen

Op 26 april is de halfjaarlijkse Regioraad gepland.

Dit is het moment waarbij de Regio en de groepen gaan samen in gesprek over alle onderwerpen die spelen binnen scouting.

Naast de bestuursleden zijn overige geïnteresseerde kaderleden nadrukkelijk welkom aanwezig te zijn!

De autohike is een regionaal evenement waarbij alle stamleden en (bege)leiding de mogelijkheid heeft tegen elkaar te strijden d.m.v. posten en raadsels.
Je gaat in een team en een auto een route afleggen die je kunt bereiken d.m.v. raadsels. De gemiddelde aantal kilometers ligt rond de 150km, maar ja, rij je verkeert, dan kan het nog wel eens lang duren!

Op zaterdag 12 en 26 maart organiseren onze praktijkcoaches weer een training tot praktijkbegeleider. Opgeven kan via Scouts Online.

Heb je vragen, mail de praktijkcoaches.

Een online wereldreis in vier uur met als ingrediënten internet, samenwerken, en uitdagingen. Die reis kan je maken op zaterdagavond 5 maart 2016 vanuit je eigen clubhuis, samen met zo'n vijfduizend roverscouts en kaderleden uit binnen- en buitenland. De iScout 2016 Wereldreis voert je langs creatieve Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde.

Hallo medescouts!
Wij, explo's en stam van scouting Dedemsvaart, organiseren jaarlijks de Mindtrail. Dit is een griezeltocht van acht km, rondom de donkere Dedemsvaartsche bossen (Overijssel). Onderweg kom je posten tegen, ook posten die niet op de route staan.

Op zaterdag 7 november 2015 mocht Yanoula van de Woudlopers Kipling haar kwalificatie voor de functie van praktijkbegeleider in ontvangst nemen. Een leuk moment voor Yanoula maar zeker ook voor alle leiding van de Woudlopers Kipling groep. Zij kunnen nu namelijk ook kwalificaties halen voor bijvoorbeeld leidinggevende, kamp en teamleider. Heeft je groep nog geen groepsbegeleider? 

Zaterdag 17 en zondag 18 september vindt de tweede editie van de Scout Out plaats. Vanwege het succes in 2014 is wederom voor de locatie Smeerling gekozen.

Als Noordelijke Scout mag je dat natuurlijk niet missen!

Heb jij al plannen gemaakt voor de zome 2016? Begin je vakantie goed met scouts&Delfsail!

Al sinds 1991 zijn de scouts actief tijdens Delfsail en ook in 2016 gaan wij weer zeer diverse taken doen ter ondersteuning van dit grootse evenement. 

Van 18 tot en met 20 december wordt voor de 39ste keer het Poolkamp georganiseerd. Dit jaar is dit bij Kampeerboerdeij 'De Hooge Haer' in Dwingeloo.

Het Poolkamp is voor de echte liefhebbers van winter kamperen. Je kunt kiezen uit een 6-tal verschillende hikes met elk een eigen thema. Je doet dus niet met je eigen groep, maar als koppel of meerdere koppels deel aan het Poolkamp!

Op 12 en 13 december wordt de Fryslantrail georganiseerd. Wie zich voor 20 november aanmeldt krijgt korting.
De Koekoekspaal is een primitieve blokhut vlak buiten het dorp West-Terschelling op Terschelling. Kleine groepen scouts (tot 22 man) konden hier met voorrang en met korting gebruik van maken. Het ligt op de grens van bos en duinen.

Tijdens de afgelopen Scout-In is het programma Groepsontwikkeling afgesloten, waarbij een speciale Glossy is uitgegeven. 

Één van de uitkomsten van het programma Groepsonwikkeling was dat besturen meer ondersteuning vroegen. De rol van het groepsbestuur heeft veel invloed op de kwaliteit van de groep en is één van de vijf succesfactoren. In 2014 is daarom de pilot BestuursCoaching gestart, waarbij regio Groningen één van de eerste regio's is waar deze pilot is gestart.

Bestuurscoaches Bea ten Wolde en Thijs Jansen geven in de glossy "Succes!" Jansen een interview over dit succesverhaal. 

De Glossy vind je op https://www.scouting.nl/bestuur-en-organisatie/groepsontwikkeling#succes.

Woensdagmiddag 18 november bouwen leden van de dertien scoutinggroepen die Groningen rijk is gezamenlijk een houten platform op de Grote Markt. Hiermee willen de groepen hun aanwezigheid in de stad zichtbaar maken voor de leden van de gemeenteraad. 

Helaas hebben we dit jaar een paar afmeldingen binnen gekregen, waardoor er helaas niet voor iedere hike genoeg posthouders zijn.

Heb jij zin in een leuk weekend met een grote groep scouts uit het Noorden – meld je dan snel aan voor de laatste plekken voor posthouders. Dat kan simpelweg door een reactie te sturen op deze e-mail.

Help ons aan die laatste posthouders, deel dit bericht en schrijf je snel in via de website.

De regio Groningen wil iedereen nog even bedanken die aanwezig was tijdens de kampvuuravond, het was een energieke avond waarbij we in gesprek zijn gegaan over onze toekomst.

Wij waren blij met jullie inzichten en zullen dit delen met scouts uit Nederland en het het projectteam 2025. Zelf zijn we ook bezig een nieuw beleids- en werkplan, daarin is jullie input ook erg waardevol.

Konden wij ons vinden in de geschetste ideeën (van Scouting Nederland?)

Gegroet mede padvinders uit Groningen en omstreken!,

Halloween komt razendsnel dichterbij en dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan dus trek je kostuums maar uit de kast of ren naar de feestwinkel want Scouting Vinchem Winsum geeft een griezelig mooi feest!

Niet schrikken! Maar deelgebied Noord heeft een groepsconsulent. Je zult het niet geloven, maar het is waar. Florentine van de Fraeylema zal dit komend jaar met regio noord bezig houden.

Wat is een groepsconsulent? Dat is een persoon binnen het regiobestuur die de oren en ogen is van een bepaald deelgebied binnen regio Groningen. In dit geval is Florentine dus groepsconsulent van deelgebied noord.
Ben jij de nieuwe praktijkbegeleider in de groep? Kan de praktijkbegeleider wat hulp gebruiken? Heeft je groep nog geen praktijkbegeleider? Meld je dan aan als praktijkbegeleider of overtuig de meest geschikte persoon hiervoor. 

Ook in seizoen 2015-2016 willen we weer een ronde Bestuursontwikkeling aanbieden voor groepsbesturen. Samen met bestuursleden van andere groepen ga je in een viertal bijeenkomst aan de slag met de onderwerpen:

 

 

Het eerste weekend van de herfstvakantie wordt er een gaaf weekend georganiseerd voor scouts uit het Noorden. 

De trainingsbrochure voor 2015-2016 is uit. Je kunt de brochure vinden onder Documenten > Scouting Academy / Trainingen

Nieuw dit jaar is de opgave voor EHBO. Dit gaat vanaf dit jaar ook via SOL.

Kom een moeilijk speciaalbiertje drinken onder het genot van lekkere superfood!
Woensdag 12 augustus vanaf 21.00 uur in Chaplin's pub. Uw dasje is wederom een hippe korting waard.

Voor de meeste deelnemers is het avontuur van de Wereld Jamboree al weer voorbij en zijn ze geland op verschillende vliegvelden in en om Nederland. Het was nog even spannend wanneer iedereen terug kon keren, een Typhoon in Taiwan verlengde het avontuur nog eventjes.

Onze eigen troep Martinitoren is zelfs nog onderweg na een extra overnachting in Taipei!

Op de regiosite kan het eerste deel van het reisverslag van IST-er Jan-Willem lezen.

Op 1 augustus is het Internationaal Scouting Delfzijn voor iedereen geopend. Je kan dan een kijkje komen nemen op het terrein waar Nederlandse, Zwitserse, Deense en Duitse scouts kamperen.

Vanaf 13.00 uur ben je welkom op het terrein. Dan is ook de mobiele Scoutshop aanwezig

Vanuit het trainingsteam is er een enquete gehouden over de vorm van de trainingen binnen de regio Groningen. De resultaten van deze enquete vind je hier.

Het scoutingseizoen loopt op zijn einde, het NPK ligt weer een aantal weken achter ons en de zomerkampen zijn net geweest. Een periode van weken zonder scouting staat voor de deur. Een aantal weken waarin een ieder zich volledig kan opladen om ook volgend seizoen weer volop te knallen. En knallen, dat gaan we doen!

De Bacchus Beach Bokaal op zaterdag 15 augustus is de ideale aftrap van het scoutingseizoen voor iedere stam! Met de voetjes in het zand zal de strijd losbarsten om de Bacchus Beach Bokaal.

Na het grote succes van afgelopen jaar wordt er ook dit jaar weer Timmerdorp Groningen georganiseerd op het Voormalige Suikerunie Terrein te Groningen.

Het timmerdorp is een week lang bouwen en timmeren voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Onder begeleiding van professionals en vrijwilligers bouwen ze zelf een hut van hout en spijkers. Ze bouwen samen een heus dorp, met echte straten, een plein en allerlei huizen.

Wij zijn op zoek naar mensen die willen meehelpen om er ook dit jaar weer een onvergetelijke ervaring van te maken voor de kinderen.

We staan aan het begin van een nieuw Roverway avontuur. Na Portugal, Italië, IJsland en Finland is in 2016 Frankrijk het gastland van de Roverway. Mis het niet en zorg dat je erbij bent! Roverway 2016 vindt plaats van 3 t/m 14 augustus 2016.

Ben je benieuwd naar wat Roverway precies is? Wil je weten of het misschien iets voor jou is? Wat kan je allemaal verwachten als deelnemer of IST'er?

Ervaar het samen met jouw vriendengroep! Wij brengen jullie de Winter Experience Hike 2015. Een uitdagende hike die gelopen zal worden in het vierde weekend van november.

Samen met jouw groep zal je een hike gaan lopen waarbij jullie gave activiteiten zullen tegenkomen. Met deze activiteiten kunnen jullie punten scoren, welk team heeft aan het einde van de hike de meeste punten en gaat er vandoor met de felbegeerde wisselbeker?

Tijdens de komende Scout-In, op 18-19 september, wordt er ruim aandacht besteed aan Groepsontwikkeling. Veel Groninger groepen hebben hieraan met veel succes deelgenomen.

Tijdens de Scout-In willen we deze successen delen!

Zaterdag 20 juni is het Midzomernachtfeest van Scouting Fraeylema.
 

Nog maar een dikke week en we staan er weer, het Midzomernachtfeest van de Fraeylema in Slochteren! Het thema is bekend: 20 juni zullen we ons into the woods wagen! Als echte padvinders weten we natuurlijk dat je in het bos van alles kunt tegenkomen en dat er van alles kan gebeuren. Maar wat in ieder geval al wel zeker is, is de fenomenale combinatie van barbecue, muziek en kampvuur, waar een drankje niet aan zal ontbreken. Niks missen? Zorg dat je erbij bent!

We hopen jullie allemaal de 20e te mogen verwelkomen in de meest bosachtige outfits!

Let op: minimum leeftijd is 18.

Aanstaande zaterdag is de Beverdoedag voor alle bevergroepen van deelgebied Zuid. In tegenstelling tot eerdere berichten is dit niet bij de Havik in Groningen, maar bij De Jutters.

Het adres is Koerspad 11 (parkeren bij Het Boegbeeld). De kinderen zijn welkom vanaf half 11 en het programma duurt tot half 2.

Leiding wordt gevraagd om vanaf half 10 tot half 3 aanwezig te zijn ivm opbouw en afbraak van posten.

Tot zaterdag!

Op zomerkamp bij een gloednieuw festival: Xpeditie Blauwestad! Het idee van de Xpeditie is dat mensen mogen kamperen op vrije kavels, niet alleen in tent of caravan, maar ook in een zelfgemaakt bouwwerk. Daaromheen is van alles te zien en te doen. Xpeditie Blauwestad vindt plaats van 10 tot en met 19 juli. Groepen die, al dan niet met lelievletten, op avontuur willen in Noord-Oost Groningen en willen helpen en bouwen, mogen gratis op het terrein verblijven!

Het extra feestelijke 85ste NPK is weer voorbij. Het kamp dat starte met een extra feestelijke opening, waar de meisjes toch echt de besten waren en wat met een feestelijke NeonPartyKnalfeest is afgesloten. Wij hopen dat iedereen net zo van het kamp genoten heeft als wij! Bedankt allemaal voor dit geweldige feest!

Meer informatie en foto's? Kijk op de website van het NPK

Afgelopen hemelvaartweekend was het weer zover. Een grote groep waterscouts verzamelden zich bij het Zuidlaardermeer voor het 53-ste NoWaKa dat deze keer in het teken stond van het Circus Ranz.

Met succesvolle optredens van Mambo & Jambo, Klaashj Fakir, C’est Mime Céline en Angelica Casander zijn een groot aantal bezoekers welkom geheten bij het circus.

Een sfeerimpressie

Heb je mee gekregen dat je dit jaar in het bezit kunt komen van een jubileum NPK-shirt met jaartal? 

Deze t-shirts zijn t/m morgen te bestellen in de voorverkoop. De kindermaten zijn tijdens NPK niet verkrijgbaar. De volwassenmaten zijn in een beperkte oplage. De kosten van een t-shirt zijn €8,50.

Op zondag 26 april organiseert het RAT Zuid het jaarlijkse regiovolleybaltoernooi voor alle Scoutinggroepen/Stammen uit de regio Groningen. Dit jaar is sporthal de Marsch in Paterswolde het terrein waar de volleyballende scouts sportief de degens gaan kruisen.

Opgeven per team kan tot 19 april, klik hier voor meer informatie

Deze zomer gaan weer veel Nederlandse scouts naar de Wereld Jamboree in Japan. Om elkaar beter te leren kennen hebben zij een aantal troepweekenden. In het weekend van 28/29 maart hebben IST-ers uit de regio Groningen een stormbaan gebouwd voor de troepen uit de buurt. De geruchten gaan dat vele Scouts met plezier deze uitdaging zijn aangegaan.

Een goede reis en veel plezier in Japan toegewenst!

In het weekend van 28 en 29 maart werd er druk gepuzzeld in Stadskanaal. Tijdens puzzlemania is de legpuzzel Wildlife van ruim 33.000 stukjes gelegd. Op de foto een impressie van het leggen van de puzzel.

Met 47 gidsen, helpers, PL's en APL's was het deelgebied Zuid Kaderkamp wederom een geslaagd kamp. Onder toeziend oog van maar liefst 25 leidingleden hebben de kaderleden gekookt op houtvuur, gepionierd, geslapen in een tent en een gezellig kampvuur gehouden.

Zie de regio Groningen FaceBookpagina voor meer foto's

NHW is een uitdagend herfstkamp voor scouts vanaf de welpenleeftijd.Deelnemers gaan in kleine groepen de uitdaging aan, beleven avonturen in de natuur.

Het kamp is opgedeeld in diverse onderdelen, naar leeftijd en soort uitdaging: zo is er een welpenhike voor de jongste deelnemers, een scoutshike voor scouts en een zwerfhike voor Explorers. Elke hike heeft een eigen leidingteam, eigen posthouders en eigen deelnemers. Scouts overnachten op subkampen en soms zelfs op een eigen gevonden overnachtingsplekje, de jongste deelnemers lopen wat minder ver en blijven in de buurt.

In het weekend van 28 en 29 maart a.s. gaat Scouting Stadskanaal met een grote groep puzzelaars de grootste legpuzzel ter wereld leggen. Dit evenement zal plaatsvinden in het clubgebouw van Scouting Stadskanaal (Dwarsweg 4 te Stadskanaal).

Kijk voor meer informatie bij het evenement in de activiteitenagenda.

Winkelketen Poiesz organiseert elk jaar de Jeugd Sponsor Actie. Diverse verenigingen, waaronder Scouting, kunnen hieraan deelnemen en sponsorgeld verdienen. 

Bij de Poiesz in Helpman in Groningen doen de Impeesa, Tecumseh en de Zwervers Groningen mee en in Nieuwe Pekela is dat Scouting Pekela.

Hoe ziet Scouting er in 2025 uit? Hoe zorgen alle scouts er met elkaar voor dat over 10 jaar nog steeds heel veel meiden en jongens elke week enorm veel plezier beleven met geweldige activiteiten? De beste plannen maak je samen en daarom kunnen alle leden van Scouting meedenken over de toekomst van Scouting in het project ‪#‎Scouting2025‬.

Wil je ook meedenken? 26 september is het zo ver, dan organiseert de Regio Groningen #Kampvuur2025. Bij de Havik in Groningen kijken we in de toekomst van Scouting. Waarvoor ben jij erbij? Behalve de hapjes en drankjes komen twee Landelijke Bestuursleden langs. Zij zijn ook nieuwsgierig naar onze Groninger ideeën over de toekomst. Niet onterecht natuurlijk, want in Groningen doen we het best goed.

Omdat zo te houden hebben we wel jullie input nodig. Met Sterke verhalen en prikkelende stellingen wordt het vast heet bij het kampvuur. Dus kom langs en vertel wat jij verwacht van de regio, het land of van je eigen groep!

Zaterdag 26 september
Inloop: 19:00
Begin: 19:30
Locatie: De Havik Groningen
Meer info: Check het Facebook event
Opgave: Via Facebook of kampvuur@scoutingregiogroningen.nl

Meer informatie? Kijk dan op de website van Scouting Nederland.

Nog 2 weekjes en dan is het al zover! De jaarlijkse regio kroegentocht. De voorbereidingen zijn in volle gang, de route is uitgestippeld en de aanmeldingen druppelen binnen.

Reminder:
Wanneer?: 21 februari 2015
Waar?: Startpunt de Walrus, Pelsterstraat 25 in Groningen
Hoelaat?: Vanaf 20:00 uur. Tot ongeveer 21:00 uur kan je je bonnenboekje kopen.
De eindkroeg is op redelijke loopafstand van de Walrus, je kan je fiets dus laten staan :-)

Bij deze willen we jullie vragen om je voor 14 februari, (per groep) op te geven via stamactiviteiten(a)scoutinggroningen.nl.

Een online wereldreis in vier uur met als ingrediënten internet, samenwerken, en uitdagingen. Die reis kan je maken op zaterdagavond 7 maart 2015 vanuit je eigen clubhuis, samen met zo'n vijfduizend roverscouts en kaderleden uit binnen- en buitenland. De iScout 2015 Wereldreis voert je langs creatieve Doe-opdrachten en uitdagende Reisvragen over culturen, landen en plaatsen op deze aarde.

De autohike is een regionaal evenement waarbij alle stamleden en (bege)leiding de mogelijkheid heeft tegen elkaar te strijden d.m.v. posten en raadsels. Je gaat in een team en een auto een route afleggen die je kunt bereiken d.m.v. raadsels. De gemiddelde aantal kilometers ligt rond de 150km, maar ja, rij je verkeert, dan kan het nog wel eens lang duren! Dus ja, neem vooral veel kennis mee!

De autohike is dit jaar op 21 maart. Volg ze ook op twitter.
Opgeven kan via autohikegrunn(a)gmail.com

Bijna 2 maand geleden werd er voor de Gidsen & Helpers van de Welpen van deelgebied Zuid het jaarlijkse Gidsen & Helperskamp georganiseerd in Midlaren.


De foto's van dit kamp zijn vandaag op de website geplaatst: Fotoboek > Activiteiten

Op 21 februari wordt de jaarlijkse kroegentocht gehouden voor alle Stam- en kaderleden in de Regio. De start is om 20.00 uur in Cafe de Walrus in de Pelsterstraat in Groningen.

Opgeven kan voor 7 februari via het e-mailadres: stamactiviteiten(a)scoutinggroningen.nl

De nieuwe huisstijl van Scouting regio Groningen is af. In dit artikel zie je al een klein voorproefje. Om de twee takken (land- en waterscouting) van de regio in de huisstijl naar voren te laten komen is de ‘kronkel’ ontwikkeld. Het blauwe kronkelige gedeelte, staat voor de watergroepen en het vlakke groene stuk, staat voor alle landgroepen in de regio. Binnenkort is de huisstijl te bewonderen op de website, facebook, twitter, in notulen, verslagen en de e-mails die door de regio(-medewerkers) verstuurd worden.

Beste medescouts,

Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben in het nieuws heeft het woord ISIS een enorme lading gekregen. De Scouts van Scouting Veendam heten daarom vanaf nu Freya Groep.

Vriendelijke groeten
Scouting Veendam

Zaterdag 8 november geeft de Martinistam haar jaarlijkse feest. Alsof dat al niet reden genoeg is om langs te komen vieren wij ook nog ons 15-jarig bestaan!

Dit jaar verlaten we vanuit het pand van ASV Dionysos de aardatmosfeer en gaan we feesten in de ruimte. Zoek je beste ruimtepak, SienceFictionOutfit of kom als ster en neem al je satellieten (of vrienden) mee.

Het weekend van 20 september togen meer dan 180 Scouts uit Groningen en Drenthe naar Smeerling voor de eerste editie van de Scout Out. Een feestje voor alle leden vanaf 18 jaar.

Vanaf 12.00 uur stroomde het terrein vol, werden de slaaptenten opgezet en in een lekker zonnetje kon men na de opening, het hijsen van de Scout Out vlag, meedoen aan de diverse workshops op het terrein.

Wordt er in jouw Scoutinggebouw alcohol geschonken? Grote kans dat je hiervoor een vergunning hebt en een paar mensen met het Sociale Hygiëne diploma. Maar daarmee ben je nog niet klaar. 
 
 

Voor het eerst sinds lange tijd is er vanuit Admiraliteit 20 'Berend Botje' & Regio Groningen weer een groep geweest die deelgenomen heeft aan de landelijke zeilwedstrijden.
Daarbij heeft de Bestevaer een derde plaats behaald in de klasse < 18 jaar.
Namens de Admiraliteit & Regio Groningen hartelijk gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Zie ook het nieuwsartikel op de website van Bestevaer.

 

Een aantal scoutinggroepen uit de regio doen mee aan de actie "Zonnestrijd: Zet Scouting in de zon". Hiermee dingen ze naar de hoofdprijs van 10 gratis zonnepanelen voor hun scoutinggebouw om zo nog groener te worden.

De Look-Wide, Trappers, Trekvogels, Woudlopers-Kipling en Zwervers Groningen doen mee. Stemmen doe je op www.zonnestrijd.nl/kaart

Tijdens de Scout Out start van 10.00 tot 17.00 uur te Smeerling de nieuwe ronde training Praktijkbegeleider. De kosten hiervoor zijn slechts € 25,00 en opgeven doe je via SOL. Heb je inhoudelijke vragen of vragen over de training, vul dan het contactformulier in.

Omdat wij al 20 jaar de wereld een stukje mooier maken is het tijd voor een feestje! We gaan terug in de tijd, naar toen het allemaal begon, de jaren '90.

Ben jij een doorgewinterde hiker, die het liefst met volle bepakking kilometers sjouwt om vervolgens te slapen onder een zeiltje? Of ben jij misschien een beginnende loper en kun je wel wat ervaring gebruiken? Wellicht ben je meer geïnteresseerd in de nieuwste technieken en loop jij met je GPS caches bij langs?

Ben jij 10 jaar of ouder, doe dan mee aan de NHW van 10 t/m 12 oktober 2014. Ook als 18-plusser kun je bij ons een hike lopen. Maar natuurlijk kun je ook posthouder zijn en de hikers begeleiden.

Meld je nu aan op www.nhw.nl

Klik op het plaatje voor de grote versie.

Vorig seizoen is Regio Groningen gestart met de pilot Besturenontwikkeling. In een viertal workshops zijn de bestuursleden van vijf groepen aan de slag gegaan.

De regio Groningen geeft diverse trainingen. Jijzelf of je praktijkbegeleider kan jou hiervoor opgeven. Maar hoe gaat dit ook alweer in zijn werk? Wij hebben er een korte howto voor gemaakt, klik op de [Meer] link hieronder.

Elke maand brengt Scouting regio Groningen een nieuwsflits uit met daarin de meest actuele informatie vanuit de regio Groningen. Wil jij deze ook ontvangen? Zorg dat je gegevens in SOL, de landelijke ledenadministratie, up to date is.

Wil je deze niet meer ontvangen? Vul dan je e-mailadres in op in dit formulier.

Heb je de nieuwsflits gemist? Geen nood, op de website van de regio staan alle nieuwsberichten.

Onlangs is de trainingsbrochure 2014 - 2015 verstuurd naar alle secretarissen en praktijkbegeleiders van de groepen.

Heb je nog niets voorbij zien komen? Vraag dan aan je secretaris en/of praktijkbegeleider, of kijk op deze website bij Scouting Academy.

De MES Groningen en Drenthe bestaat 20 jaar, daarom een feestje! Wij nodigen alle (oud-)leden en hun man, vrouw, kinderen, vriendje en/of vriendinnetje uit om dit met ons te vieren. We vieren het in het weekend van 6 en 7 september op Camping de Vlinderhoeve in Kring van Dorth.

Opgeven kan via deze link

Ben jij een doorgewinterde hiker, die het liefst met volle bepakking kilometers sjouwt om vervolgens te slapen onder een zeiltje? Of ben jij misschien een beginnende loper en kun je wel wat ervaring gebruiken? Wellicht ben je meer geïnteresseerd in de nieuwste technieken en loop jij met je GPS caches bij langs?

Ben jij 10 jaar of ouder, doe dan mee aan de NHW van 10 t/m 12 oktober 2014. Ook als 18-plusser kun je bij ons een hike lopen. Maar natuurlijk kun je ook posthouder zijn en de hikers begeleiden.

Geïnteresseerd? Meer informatie vind je op www.nhw.nl

Actieve begeleiders gezocht die het leuk vinden om kinderen in de buitenlucht te laten spelen en bouwen.

Timmerdorp Groningen organiseert van 12-15 augustus een Timmerdorp voor kinderen op het voormalige Suikerunie terrein (laatste week zomervakantie). Dat wordt echt tof, met 250 kinderen een week lang hutten bouwen en een heel dorp creëren. Kijk op www.timmerdorpgroningen.nl

Ook in het komende seizoen verzorgt de regio diverse trainingen. Kijk voor alle data in de brochure en op de poster die je vindt onder Documenten > Scouting Academy / Trainingen

Opgave voor de diverse trainingen gaat via Scouts OnLine (SOL). Uitleg hierover vind je in de brochure.

Let op! Voor de EHBO training kun je alleen via het formulier doen wat je ook vind onder Documenten.

Komende zomer is het mogelijk om te paintballen bij Scouting Vinchem in Winsum. Je kunt dan 2,5 uur spelen vanaf 10.00 of 14.00 uur voor slechts 15 euro.

Bekijk voor meer informatie de flyer.

Klik op bovenstaande plaatje voor de grotere versie.

Op 11 september start een nieuwe EHBO training. de Regio organiseert al jaren voor scouts een EHBO training. De EHBO training omvat 3 onderdelen: Basis EHBO, Verbandleer, Reanimate en AED.

EHBO is niet alleen handig voor scoutingopkomsten maar ook tijdens kampen, of in het leven buiten Scouting. Je kunt je tot 25 augustus nog inschrijven, maar let op! Dit gaat niet zoals bij de andere trainingen via SOL. Opgave gaat ook niet via de MES. Opgave gaat uitsluitend via het inschrijfformulier.

Elk jaar houdt de Fraeylema haar Midzomernachtfeest met dit jaar als thema: Huishoudbeurs. Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd!

Voor meer informatie kijk je in onze activiteiten agenda.

Op 17 mei hielden de deelgebieden Oost en Water/Zuid elk de jaarlijkse Bever-Doe-Dag. Voor de groepen uit deelgebied Water/Zuid werd dit gehouden bij de Trappers en voor de groepen uit Oost bij Scouting Stadskanaal.

De Mandemakersgroep gaat de woningen van een vakantiepark aan het Schildmeer renoveren. De eerste 5 woningen staan gepland voor de eerste week van juli. De Mandemakersgroep biedt aan dat de oude meubelen gratis afgehaald mogen worden door de Scoutinggroepen in de regio Groningen.

Heeft jouw Scoutinggroep belang bij deze meubelen, dan kan je contact opnemen met Caroline de Bruin via e-mail c.debruin [at] dmg.eu

Het schild van de Jutters (explorers) is tijdens het kamp verdwenen. Wie weet waar dit schild is? Laten we met z'n allen de verantwoording nemen en zorgen dat de Jutters dit schild terug krijgen. Ook dat is scouting!!

bron: NPK FaceBook

“Scouting Nienoord zit in Zak en As”. Omdat de penningmeester er met de kas (ca.€ 45.000,--) vandoor is gegaan en daarbovenop de vereniging in een behoorlijke schuldenpositie heeft achtergelaten door o.a. de afdracht aan scouting Nederland nooit te betalen.

In het komend seizoen gaat de Regio Groningen weer de training voor de EHBO geven. De training start op 11 september 2014 en bestaat uit drie onderdelen:
1. Basis EHBO-diploma
2. Reanimatie- aantekening/AED
3. Diploma Verbandleer

kijk hier voor de begeleidende brief en voor het inschrijfformulier.

Het jaarverslag 2013 van de Scouting regio Groningen staat online en is te vinden onder Documenten > Jaarverslagen en beleidsplannen.

Op 21 mei is de halfjaarlijkse RegioRaad gepland. Dit is het moment waarbij de Regio en de groepen gaan samen in gesprek over alle onderwerpen die spelen binnen scouting.  Voor 21 mei staan de volgende onderwerpen op de agenda:

Voor het Noordelijk Pinksterkamp NPK is het thema voor de pivo's dit jaar de "Oertijd" de tweetystam heeft met veel zorg een passend lied gemaakt!!

Klik op de link om mee te rappen met de gangsterrappers Slam Bokkie Jam en Trigga Dop D

Van 29 mei tot en met 1 juni organiseert regio Groningen weer een kamptraining. Heb jij je al opgegeven? Dit weekend is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens super gezellig, met leuke mensen! Vanuit het NPK word er verwacht dat elke speltak van elke groep iemand heeft met een kamperkenning. Vraag dus na in je groep of jouw speltak wel iemand heeft met kamperkenning. Schrijf je dus nu zo snel mogelijk in via SOL! Log in, ga naar "overzichten/links" klik onder "zoeken" op: inschrijven trainingen. Ga daarna op zoek naar de kamptraining van regio Groningen, en schrijf je in!

In het weekend van 20 en 21 september 2014 barst er een feest los in het anders zo rustige Smeerling! De allereerste editie van de Scout Out gaat dan plaatsvinden. Als 'noordelijke' Scout mag je dat natuurlijk niet missen.

Er wordt druk gewerkt aan het programma, maar een aantal onderdelen staat al vast. Zo starten we met een echte opening, zijn er nieuwe, leuke en uitdagende activiteiten, een pubquiz, kampvuur, lekker eten en drinken en natuurlijk een Scoutingfeest met muziek en gezelligheid.

Samen met het RUG400-team de handen uit de mouwen steken en een onvergetelijke feestmaand neerzetten? Meewerken aan zo’n grote organisatie en deel uitmaken van een groot team? En met z’n allen de maand afsluiten met een gezellige afterparty voor alle vrijwilligers? Meewerken aan de organisatie van een groots feest; misschien een leerzame, maar in elk geval onvergetelijke ervaring!Schrijf je in als vrijwilliger en help mee de RUG400-feestmaand tot een groot succes te maken!

Schrijf allemaal in je agenda
Zondag 11 mei van 14:00 tot 16:00 - Kick off voor 25+ project reis op waarschijnlijk het Scouting landelijk service centrum in Leusden

Deze middag is voor iedereen die geinteresseerd is en kost je verder niets! We willen onze ideeen delen en de eerste acties uitzetten om het project op te starten!

Kan je niet maar ben je wel geinteresseerd, laat het dan hier even weten op onze Facebook, dan houden we je op de hoogte!

Ben jij diegene die onze regio komt versterken? Heb jij zin in een nieuwe scouting uitdaging? Kijk dan bij Vacatures naar alle mogelijke functies die er zijn. Heb je interesse in één van deze vacatures of ben je op zoek naar iets anders? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.
Hossend, luid stampend, ruig feestend en uiteraard de eeuwige strijd die onder luid geklater van het publiek elke competitie weer los barst. Dit omschrijft de gemiddelde stammen competitie.

Op zaterdagochtend 8 maart verzamelden 24 PL’s en APL’s van De Zwervers, De Jutters, Woudlopers Kipling, Look-Wide en Tecumseh zich op het Juttereiland in Groningen. Het jaarlijkse kaderkamp stond op het punt om te beginnen en de voortekenen waren goed: de temperatuur lag ruim 20 graden hoger dan de vorige editie en met een heerlijk zonnetje en enthousiaste kaderleden kon het alleen maar een geslaagd kamp worden.

Op 4 mei 2014 vindt de Nationale Herdenking weer plaats op de Dam in Amsterdam. Zoals ieder jaar zullen scouts assisteren bij deze gebeurtenis. Een bijzondere ervaring die je als scout nooit meer zult vergeten. Dit jaar mogen scouts van 13 tot en met 17 jaar uit de provincies Drenthe, Groningen en Overijssel meehelpen in Amsterdam.

Voor het NPK Museum, met dit jaar als thema "NPK tradities", zijn we op zoek naar oude Vlaggen, T shirts, Pinksterblommen, prijzen e.d. Heb jij deze thuis liggen, of op het gebouw, en wil je ze schenken of uitlenen aan het NPK museum? Stuur dan een mailtje naar johnny_nijland [at] yahoo.com

Je kunt de artikelen natuurlijk ook langsbrengen tijdens de StamLoodsenopkomst op vrijdagavond.

Op 8 februari is de jaarlijkse kroegentocht gehouden voor alle Stam- en kaderleden in de Regio. Het was een mooie avond met veel deelnemers. De route en de opdrachten hebben een aantal mooie foto's opgeleverd. Hieronder een kleine sfeerimpressie.

Zoals elke laatste zaterdag van februari was het weer tijd voor de AVD Nachthike; het jaarlijkse feest van de Anthonie van Diemenstam uit Assen. Dit jaar was het thema “Caribbean Raveparty”

Vanuit heel Nederland waren er 18+ scouts naar Assen afgereisd om gezamenlijk een hike te lopen en na een leuke wandeltocht de nacht voor te zetten in het clubgebouw.

Wist je dat Nederland een goed bewaard geheim heeft? In de zomer van 2015 wordt voor de 12e keer er een internationaal zomerkamp georganiseerd voor ongeveer 3000 scouts uit de hele wereld! Een wereldkamp op eigen bodem, daar wil je als Nederlandse scout, tussen 10 en 17 jaar, ook toch bij zijn?

Tien dagen lang komen land en water samen tijdens de Haarlem Jamborette. Kijk op www.haarlemjamborette.nl/nl voor alle activiteiten en informatie! Like ons ook op facebook www.facebook.com/HaarlemJamborette en blijf op de hoogte van de actuele informatie.

Tijdens de boerenkoolmaaltijd zetten we een persoon in de schijnwerpers. Iemand die het afgelopen jaar veel voor de Woudlopers/Kipling heeft betekend. Deze persoon benoemen we tot David Livingstoner van het jaar (vernoemd naar de naam van onze stam).

Dit jaar is het niet 1 persoon maar zijn het een aantal personen die zich David Livingstoner mogen noemen. Johan, Fabian, Anita, Willem, Franka, Sijtse Jan, Maurits en Jurgen voor de enorme bijdrage aan het groepshuis!

Van harte gefeliciteerd!

De locatie van het Regiokaderkamp (zuid) is gewijzigd. Het kamp wordt nu gehouden op het scoutingeiland bij de Jutters in Groningen.

Klik hier voor de locatie in Google maps.

Op 8 februari wordt de jaarlijkse kroegentocht gehouden voor alle Stam- en kaderleden in de Regio. De start is om 20.00 uur in Cafe de Walrus in de Pelsterstraat in Groningen.

Opgeven kan via het e-mailadres op de flyer hiernaast.

 

De autohike is een regionaal evenement waarbij alle stamleden en (bege)leiding de mogelijkheid heeft tegen elkaar te strijden d.m.v. posten en raadsels. Je gaat in een team en een auto een route afleggen die je kunt bereiken d.m.v. raadsels. De gemiddelde aantal kilometers ligt rond de 150km, maar ja, rij je verkeert, dan kan het nog wel eens lang duren!

Zaterdag 5 april 2014 is het zover, klik hier voor meer informatie

Nachthike 2014 zal op 22 februari plaatsvinden in Assen. Een leuke hike voor 18+scouts die zal eindigen met een prachtig feest! Ben jij erbij?

De nachthike is een hike voor leiding en stammen georganiseerd door de Anthonie van Diemenstam te Assen. Na een leuke tocht met posten en opdrachten eindigt de hike altijd met een groots feest in ons troepgebouw!

De Nachthike 2014 start op zaterdag 22 februari vanaf 19.00 uur.

Voor het vijfde jaar op rij heeft de Medische Eerstehulpverleners Stam Groningen en Drenthe de Eerstehulp vorm gegeven op Eurosonic en Noorderslag. Een enorme operatie waar zeker een 50 mensen van ons worden ingezet. Het vijfdaagse evenement is niet alleen Noorderslag en Eurosonic maar ook de Conference, de EBBA awards de Groninger Muziekschool en de derAakerk. Allen plaatsen waar optredens zijn en waar soms eerste hulp nodig is.

Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Weer een editie in de stammencompetitie trok zich ten tonele op vrijdagavond 10 januari, in Ter Apel. Het jaarlijkse thema ‘Superhelden’ hield zich prima stand, want nog voor de aftrap van de wedstrijd meldde de stammen zich één voor één, waarbij de ene stam zich nog superder hield dan de andere.

Let op! Gewijzigde locatie voor de Welpen-zwemdag van deelgebieden Water en Zuid voor komende zaterdag 25 jan.

Locatie: De Parrel, Eikenlaan 290

Woensdag 22 januari is het tweede speltakoverleg voor het deelgebied Water en Zuid van het seizoen 2013/2014. Om 20:00 starten we met het algemene gedeelte, waarna we per speltak uit elkaar gaan.

We komen weer bijeen in het gebouw van De Havik! Zie voor een routebeschrijving: http://www.de-havik.nl/contact.html

Tijdens de regioraad van 20 november is Jos Kruizinga benoemd tot regiobestuurslid en afgevaardigde Landelijke Raad. De Landelijke Raad is het hoogste beslissingsorgaan binnen Scouting Nederland. Zij bepaalt het beleid en controleert het Landelijk Bestuur. Zoals alle groepen zijn vertegenwoordigd in de Regioraad, zijn alle regio's vertegenwoordigd in de Landelijke Raad. Jos zal, samen met Norbert, het standpunt van de groepen uit Groningen overbrengen in de landelijke vergadering. Jos, van harte gefeliciteerd met deze benoeming en welkom in het regiobestuur!

Op 20 november 2013 werd de halfjaarlijkse regioraad gehouden bij De Zwervers. Via Documenten > Regio Raad vind je het volledige verslag, maar achter de "Meer" lees je een beknopte samenvatting.

Op 18 februari vindt het groepsbesturencafé en voorzittersoverleg plaats. Kijk voor de onderwerpen en de locatie in de Agenda.

Scouting Regio Groningen wenst alle Scouts een heel fijn 2014 toe.

Klik op het plaatje om een grotere versie te zien

De nieuwsflits van november 2013 is uit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

De nieuwsflits van oktober 2013 is uit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

De nieuwsflits van september 2013 is uit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

Ook in het nieuwe seizoen geeft Scouting Regio Groningen weer trainingen. Benieuwd naar het aanbod? Ga dan naar Scouting Academy.

De nieuwsflits van juli 2013 is uit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

De nieuwsflits van juni 2013 is uit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

De nieuwsflits van mei 2013 is uit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

De nieuwsflits van april 2013 is uit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

Er is nog plek op de kamptraining die wordt gehouden in Dwingeloo tijdens het Hemelsvaartweekend. Tijdens de kamptraining leer je alles over het organiseren van een kamp; wat je moet doen; waar je om moet denken; en nog veel meer.

Wist je trouwens dat het NPK verplicht dat elke speltak bij elke groep minimaal 1 leid(st)er heeft met een Kampeererkenning?

Inschrijven doe je als volgt:

 1. Log in op https://sol.scouting.nl
 2. Heb je meerdere functies binnen Scouting, zet dan je rol goed (rechtsboven in het venster)
 3. Kies in het linker menu “Inschrijvingen trainingen”
 4. Kies de training waarvoor je je wilt inschrijven
 5. Klik op het formulier van de training
 6. Vul het formulier volledig in
 7. Verstuur het formulier

De nieuwsflits van maart is uit en te vinden onder Documenten > Nieuws > Maart 2013.
Deze keer informatie over groepsondersteuning, komende activiteiten en vacatures binnen de regio.

Rectificatie
In de nieuwsflits stond de beverhike op 6 april. Dit is echter 13 april. Dit is aangepast in de activiteitenagenda en in de nieuwsflits.

Voor alle speltakken is het nog mogelijk om je in te schrijven voor de Basis II training. Je kunt zo instromen, dus je hoeft de Basis I training nog niet gevolgd te hebben. Deze volgt dan in november.

Inschrijven is mogelijk tot 1 maart en doe je als volgt:

 1. Log in op https://sol.scouting.nl
 2. Heb je meerdere functies binnen Scouting, zet dan je rol goed (rechtsboven in het venster)
 3. Kies in het linker menu “Inschrijvingen trainingen”
 4. Kies de training waarvoor je je wilt inschrijven
 5. Klik op het formulier van de training
 6. Vul het formulier volledig in
 7. Verstuur het formulier

De nieuwsflits van februari is uit. Ook deze keer staat hij weer vol met informatie.
De volledige nieuwsflits is hier te lezen.

De eerste workshop groepsbesturenontwikkeling zoals aangekondigd via onze site is vol. Besturen die willen deelnemen aan dit traject zullen moeten wachten tot de volgende ronde workshops.

De eerste nieuwsflits van 2013 is een feit! Je vindt hem terug via Documenten > Nieuws.

Heb jij iets wat je graag wil delen met iedereen, laat ons dit weten via het Contactformulier.

Helaas moeten we jullie melden dat de Interregionale Boerenkoolmaaltijd op zaterdag 19 januari 2013 in de Borgerswoldhoeve te Veendam is afgelast
Er was slechts één aanmelding binnen van een groep, op Facebook hadden zich 9 deelnemers gemeld en een rondgang langs groepen die normaal gesproken de
Interrregionale Boerenkoolmaaltijd bezoeken, liet zien dat er weinig animo was.
 
Mochten er wel filmpjes zijn gemaakt van de Gangnam style dan zien we deze graag terug op YouTube en we zullen deze op de website van de regio linken.
 
Graag tot ziens bij de andere activiteiten van de regio!

Het project Groepsontwikkeling is in de regio Groningen in volle gang. De groepen die reeds hebben deelgenomen aan het project zijn enthousiast.

Gaandeweg is het idee ontstaan om voor groepsbesturen een soortgelijk iets op te zetten, maar dan vooral gericht op de bestuurlijke kant. Het (blijvend) succes van een Scoutinggroep hangt voor een deel af van de rol en het voorbeeld van haar besturen.

Klik hier voor meer informatie

De nieuwsflits van december is online beschikbaar. In deze nieuwsflits de laatste nieuwtjes en weetjes van uit de Regio.

Je vindt de nieuwsflits hier.

Op 15 december wordt de Landelijke Raad van Scouting Nederland weer gehouden in Amersfoort. Namens de regio zal de afgevaardigde landelijke raad daarbij aanwezig zijn. Jij mag daar natuurlijk ook heen, je mag in de ochtend meediscussieren en je bent toehoorder tijdens de landelijke raad zelf. De agenda van de Landelijke Raad vind je onder Documenten en dan onder Landelijke Raad.

De nieuwsflits van november is online beschikbaar. In deze nieuwsflits de laatste nieuwtjes en weetjes van uit de Regio.

Je vindt de nieuwsflits hier.

De regio Fryslân nodigt jullie uit om mee te doen aan de Fryslân Trail op 15/16 december.

 

Download hier de uitnodiging.

In tegenstelling tot wat in de nieuwsflits stond, zijn er geen plekken meer beschikbaar voor de EHBO training. De online nieuwsflits is dan ook aangepast.

De nieuwsflits van oktober is online beschikbaar. In deze nieuwsflits de laatste nieuwtjes en weetjes van uit de Regio.

Je vindt de nieuwsflits hier.

De foto's van de Scout-InG, de Stammencompetitie van Oost, het Scoutsweekend van Noord en explorerkamp Psies van zuid staan online. Je vindt ze onder Fotoboek > Activiteiten.

Het verslag van de Landelijke Raad van 16 juni jongstleden is te downloaden via www.scouting.nl en nu ook via de website van Regio Groningen via Documenten > Landelijke Raad.

Het jaarverslag 2011 van de Scouting regio Groningen staat online en is te vinden onder Documenten > Jaarverslagen en beleidsplannen.

De inschrijving voor de Scout-InG van 2012 is los. Inschrijven doe je via Scout-InG 2012 en dan de link Inschrijven.

 

De nieuwsflits van augustus is uit! Hier in onder andere meer informatie over de Scout-InG en de Trainingen van 2012-2013. Benieuwd wat er in staat? Lees dan snel de nieuwsbrief!
De Trainingsbrochure is al verstuurd aan alle groepen, maar vanaf nu kun je hem ook digitaal terugvinden onder Documenten > Scouting Academy / Trainingen.In het scoutingseizoen 2012-2013 gaan de inschrijvingen voor trainingen grotendeels digitaal. Dit is echter niet het geval voor de EHBO-training. Wil jij in het komende seizoen de EHBO training volgen, dan vind je het inschrijfformulier en het begeleidende schrijven onder Documenten > Scouting Academy / Trainingen.

Een erg leuke en lange dag voor alle speltakken van het deelgebied Water/Zuid levert natuurlijk ook leuke foto's op!

De eerste staan nu online op de regio site.
Klik hier om ze te bekijken.

Binnenkort komen er nog meer foto's op deze site online.

De nieuwsflits van juni is uit.

Wil jij de uitdaging aangaan met de stammen in Oost, meer weten over de vernieuwde messenwetgeving of heb je zin in een feestje, bekijk dan snel de nieuwsflits hier.

Aankomende woensdag is bij de Zwervers in het Stadspark de Regio Raad. De agenda van de Regio Raad en de Landelijke Raad vind je onder Documenten en dan onder Regio Raad en Landelijke Raad.

Het spelteam (RAT-Oost) organiseert al jaren een stammencompetitie voor de stammen in deelgebied Oost. Het leek ons een briljant idee dit te combineren met een groot feest op het Veendammer padvindereiland. Dit begint al aardig vorm te krijgen en daarom willen we, In het kader van 'Oost nodigt f%cking iedereen uit', dan ook alle stammen uit de provincie Groningen uitnodigen om met ons het deze laatste stammencompetitie van het seizoen mee te maken.

Kijk hier voor meer informatie!

De voorbereidingen voor de Scout-inG 2012 op 22 en 23 september zijn begonnen en we zijn hard op zoek naar leuke en informatieve workshops. Dit willen we natuurlijk laten aansluiten bij wat jij graag wilt, dus:

=> Waar heb jij altijd al meer van willen weten?
=> Welke uitdagende activiteit heb jij altijd al willen doen?
=> Kan of weet je zelf iets leuks en zou je daar een workshop over willen geven?

Laat het ons hier weten, in april verzamelen wij alle ideeen en maken er daarna een geweldig programma van!

De nieuwsflits van april is uit.

Wil jij meer lezen over Scout-inG, Kennis maken met de HIT Dwingeloo of de foto's van de regiodag zien, bekijk dan snel de nieuwsflits hier.

Lijkt het jou wat om mensen jouw kennis van scouting te leren, en dit samen te doen met een geweldig team? Dat komt dan mooi uit want:

De regio Groningen is op zoek naar enthousiaste nieuwe trainers!

De nieuwsflits van maart is uit.

Wil jij meer lezen over groepsontwikkeling, de eerste training praktijkbegeleiders, de trainingsavond in Oost, Run for KiKa, bekijk dan snel de nieuwsflits hier.

Het verslag de Landelijke Raad van 10 december 2011 is te vinden onder Documenten > Regio Raad.

Hoe houd ik m'n kader vast in de groep?

Één van de thema's op de komende besturenavond. Of ben je misschien meer geinteresseerd in communicatie?

Bekijk hier het programma van de avond

Zaterdag 11 februari organiseert deelgebied Noord een schaatstocht op het Schildmeer. Niet alleen de Scoutinggroepen uit Noord mogen meedoen; ook de andere scoutinggroepen zijn van harte welkom.

Voor informatie en opgave klik je op het evenement in de Agenda.

De nieuwsflits van februari is uit.

Wil jij meer lezen over de autohike, de kroegentocht, de nachthike, de groepsbesturenavond, de Scouting Academy overgangsmodules, de welpenzwemdag, de stammencompetitie en de held van de regio!

Bekijk de nieuwsflits dan hier.

Het verslag de Landelijke Raad van 10 december 2011 is te vinden onder Documenten > Landelijke Raad.

Op zaterdag 3 maart 2012 heb je nogmaals de gelegenheid om de overgangsmodules te volgen. Door het volgen van deze twee modules ben je erkend leiding volgens Scouting Academy als je al bevoegd was volgens het oude systeem.

Meer informatie over het hoe en waar, vind je op de pagina Uitnodiging overgangsmodules.

Langs deze weg laten wij jullie weten dat de Nationale Jamboree 2012 helaas niet doorgaat. Dit besluit hebben we deze week samen met de directie en het bestuur van Scouting Nederland genomen, omdat het aantal aanmeldingen veel lager blijkt te zijn dan het aantal waarop we hadden gehoopt. Uit de resulaten van de telefonische en internetenquête blijkt bovendien dat het niet de verwachting is dat we deze achterstand op korte termijn nog kunnen inhalen. Ook een eventuele doorstart in afgeslankte vorm is om financiële redenen niet haalbaar en biedt te weinig mogelijkheden voor een NJ-waardig programma.

lees meer in de complete e-mail of kijk op de website van de NJ.

Voor alle Stammen in Nederland verzamelt het Netwerk Roverscouts alle informatie op www.roverscouts.nl. Een selectie van de meest actuele informatie is te vinden in de laatste nieuwsbrief. Schrijf je nog snel in voor de Roverway in Finland, ga mee met de Ghana Challenge en vergeet vooral niet een Stamnummer aan te vragen! Alle informatie over Roverscouts (Pivo's, Loodsen en Stammen) kan je vinden via www.roverscouts.nl.

Download de nieuwsbrief via deze link.

De eerst nieuwsflits van 2012 is uit, bekijk hem hier!
Op 30 november wordt de halfjaarlijkse Regioraad gehouden. Hier komen allerhande zaken naar voren die in de Regio en in het land spelen.
De nieuwsflits van november is uit. Klik hier voor de laatste nieuwtjes en activiteiten!
De nieuwsbrief is uit. Klik hier om deze laatste versie snel te lezen!
Ook dit jaar wil het Landelijk Bestuur weer in gesprek met onze regio. Informatie hierover vind je in de activiteitenkalender en via de uitnodiging (PDF).
Op 22 oktober vindt de Kick-off van Scouting Academy plaats. Het inschrijfformulier en de flyer vind je onder Documenten > Scouting Academy / Trainingen.
Er is meer bekend over de stand van zaken rondom het NTC en de examinering van CWO. De informatie vind je onder De Regio > Admiraliteit > Competentie Gericht Opleiden 2011.
De EHBO training voor 2011 is vol. De inschrijfformulieren zijn dan ook niet meer via de website te downloaden.
Er is meer informatie over de invulling van Scouting Academy door de regio bekend. Meer informatie vind je via Scouting Academy.
Het verslag van de Landelijke Raad van 18 juni 2011 is te vinden onder Documenten > Landelijke Raad
De Light-scan van het programma Groepsontwikkeling is uitgebracht.
Benieuwd wat het trainingsaanbod van de regio in het seizoen 2011-2012 is?
De nieuwsbrief van Scouting Regio Groningen wordt 4 keer per jaar uitgebracht. De 32ste nieuwsbrief is te vinden onder Documenten > Nieuwsbrieven.

Al enige jaren staat het geven en examineren van CWO diploma's (Waterscouts) onder druk.

Aan de documentenpagina zijn de organogrammen van de Regio en Scouting Academy toegevoegd.
Het besprekingverslag COT van 2 april 2011 voor het waterwerk is geplaatst onder Documenten > Admiraliteit.

Op 25 mei is de regioraad. Onder Documenten > Regioraad vind je de agenda en het verslag van de regioraad van 24 november 2010.

Er zijn foto's van het kaderkamp die in maart gehouden werd te vinden via fotoboek.
De nieuwsbrief van maart 2011 is uit. Deze is hier te vinden.
De regioraad is verplaatst van 18 mei naar 25 mei.
Zaterdag en zondag 22/23 september 2012, wederom in Smeerling, dus zet deze datum ook alvast in je agenda!

Voor medewerkers van de Regio is het mogelijk om voor gemaakte (reis)kosten een declaratie in te vullen en in te leveren. Sinds 26-02-2011 is dit een nieuw formulier. Dit formulier is te vinden onder Documenten.

Deelnemers die "mail uit" twitteren naar @kroegenhike krijgen dan ook een voorsprong via een eerste hint
De Roverscoutmania is om organisatorische redenen afgelast. Meer informatie kan je vinden op de roverscouts website
De nieuwsbrief van december 2010 staat online, kijk hier.

Op 24 november is de Regioraad. Onder Documenten > Regio Raad vind je de agenda en het verslag van de Regioraad van 2 juni 2010.

Let op! Het parkeren aan de Concourslaan is niet meer mogelijk.

De foto's van de Scout-inG 2010 staan online. Wil je nog even nagenieten? Je vindt ze onder Fotoboek > Activiteiten
Op 20 oktober 2010 kwam het landelijk bestuur naar Groningen. De presentatie die toen gegeven werd vind je onder Documenten > Regio Raad.
Zaterdag 25 september 2010 vierden alle bevers in Regio Groningen, deelgebied zuid feest!
Voor de 3de keer komt het landelijk bestuur naar jullie toe!
De inschrijving voor de Scout-inG is gestart! Klik op de banner en schrijf je in.
Zoals jullie wel weten vindt er op 9 en 10 oktober weer de tweejaarlijkse Groningse variant van de Scout-IN de Scout-inG plaats.
 

Nieuwsflitsen

Sinds 2012 brengt de regio Groningen een maandelijkse nieuwsflits via e-mail uit. Deze nieuwsflits bevat de laatste nieuwsitems op onze website. 

Nieuwsbrieven

Hier vind je alle nieuwsbrieven die zijn uitgegeven door Scouting Regio Groningen.


Vorige pagina: Documenten
Volgende pagina: Nieuwsflits September 2011