Vice-Voorzitter

Plaats in de organisatie
De Regio Groningen is het niveau tussen de (plaatselijke) groepen en het landelijk bestuurlijke niveau. De vice-voorzitter maakt deel uit van het Algemeen Bestuur Regio Groningen en van het Dagelijks Bestuur.

Doel van de functie

• De vice-voorzitter vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid.

Hoofdtaken

• Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie en uitvoering van het trainings- en ondersteuning beleid van de regio.
  • Je neemt in overleg een aantal taken van de voorzitter over.
  • Je coördineert en bewaakt samen met de voorzitter de uitvoering van het regiobeleid.
  • Je bent, samen met het dagelijks bestuur, verantwoordelijk voor het opstellen van het beleids- en werkplan, de begroting en het jaarverslag en communicatie hiervan.

Funcie-eisen

• Je bent (of wordt) lid van Scouting Nederland
  • Je bent minimaal 24 Jaar
  • Je bent in bezit van een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) of vraagt een VOG aan.
  • Je beschikt over vergader technische, communicatieve- en organisatorische vaardigheden.
  • Je beschikt over de nodige scoutingervaring.
  • Je moet kunnen coördineren, stimuleren, activeren, en delegeren van bestuurlijke activiteiten.
  • Je dient over goede contactuele eigenschappen te beschikken en je dient "coaching" kwaliteiten bezitten.

Gewenst

• Je dient affiniteit te hebben met het vrijwilligerswerk in het algemeen en met Scouting in het bijzonder.
  • Je dient bereid te zijn om door middel van het volgen van cursussen en training, deskundigheid te vergaren.
  • Je hebt een klantgerichte en resultaatgerichte instelling.
  • Je kunt projectmatig werken.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring als bestuurslid binnen een regio.

Aanstelling / benoeming

• De kandidaat kan worden voorgedragen door het regiobestuur.
  • De vice-voorzitter wordt benoemd door de regioraad voor een periode van 3 jaar met de mogelijkheid tot maximaal 2 keer een verlenging.
  • De verkieziging/benoeming mag niet samenvallen met die van voorzitter, secretaris en penningmeester

Wat hebben wij te bieden?

• Een verantwoordelijke en uitdagende functie.
  • Een duidelijk takenpakket.
  • Een enthousiast team.
  • De mogelijkheid tot het opdoen van ervaring, deskundigheid en veel nieuwe contacten.

Inschatting tijd belasting

• Gemiddeld 6 uur per maand

Vorige pagina: Kom jij de regio versterken?
Volgende pagina: Groepsconsulent Noord